CSA

DOOR DE GEMEENSCHAP ONDERSTEUNDE LANDBOUW

Community Supported Agriculture (CSA) is precies wat het zegt. Jij als lid ondersteunt zowel de boeren (ons) als de gemeenschap (elkaar) en een beter voedselsysteem. In ruil daarvoor beloven wij dat we er alles aan doen om er een rijk oogstjaar van te maken en elke week verse en gezonde groenten te leveren. Door lid te worden krijg je niet alleen heerlijke groenten maar steun je ons ook ideologisch en monetair om als klein duurzaam bedrijf te slagen. Doordat je vooraf je aandeel in het oogstseizoen betaalt, zorg je dat we ons kapitaal binnen krijgen wanneer we het nodig hebben: aan het begin van het jaar, wanneer we zaden, planten en materialen inkopen. Wil je ons helpen te bewijzen dat deze vorm van landbouw een succesvol duurzaam alternatief kan zijn, doe dan mee!

Zo werkt het

WEKELIJKSE DISTRIBUTIE

Elke week eet je verse groenten van wat er op het land beschikbaar is. De pakketten zijn samengesteld op basis van het seizoen. Dat betekent dat de oogst in de lente iets minder gevarieerd zal zijn dan in de zomer, wanneer we niet weten wat we aanmoeten met al die tomaten, komkommers en aubergines. Over het algemeen kun je altijd 5 tot 8 verschillende soorten groenten, wat kruiden en soms eetbare bloemen in het pakket verwachten. Omdat de variëteit aan groenten die in de winter oogstbaar zijn erg klein is hebben we besloten om onze pakketten van mei tot december aan te bieden (ongeveer 30 weken).


Prijs

WAT KOST HET? DAT IS AAN JOU!

We hebben ervoor gekozen om over te stappen op een prijssysteem waarbij wij een minimum- en een maximumprijs voor de pakketten vaststellen en jou daarbinnen zelf laten kiezen wat je kan en wil betalen. We doen dit omdat we geloven dat verse en gezonde groentes voor iedereen beschikbaar zouden moeten zijn en omdat we hopen dat dit model aanzet tot denken over wat ons eten waard is. Met de minimale prijs kunnen we de kosten van de productie dekken en onszelf een klein salaris uitkeren. Je kunt, als je financiële situatie het toelaat, meer betalen en hiermee het pakket voor anderen betaalbaar houden terwijl je ons ondersteunt met een hoger inkomen, maar dit is natuurlijk geheel aan jou!

SmallBasket.jpg

klein

Genoeg om 4-5 maaltijden te bereiden voor één persoon. 

Distributiepunt in de stad: €490 tot €590. Dit komt neer op €16 tot €20 per week.

Ophalen bij de Stadsgroenteboer: €390 tot €490. Dit komt neer op €13 tot €16 per week.

1.png
MediumBasket.jpg

Medium

Genoeg om 4-5 maaltijden te bereiden voor twee personen of een klein gezin.

Distributiepunt in de stad: €820 tot €940. Dit komt neer op €27 tot €31 per week.

Ophalen bij de Stadsgroenteboer: €720 tot €840. Dit komt neer op €24 tot €28 per week. 

490€.png
LargeBasket.jpg

Groot

Genoeg om 4-5 maaltijden te bereiden voor een groter gezin.

Distributiepunt in de stad: €1070 tot €1200. Dit komt neer op €36 tot €40 per week.

Ophalen bij de Stadsgroenteboer: €970 tot €1100. Dit komt neer op €32 tot €37 per week.

3.png

NA MEI AANMELDEN?

Je kunt je ook tijdens het seizoen nog aanmelden (mits we nog ruimte hebben natuurlijk). In dat geval betaal je alleen voor het aantal weken dat je lid bent. Je kunt je gewenste wekelijkse prijs invullen op het aanmeldformulier, dan zullen wij de wiskunde doen!

Stads_2019_Dinah-17.jpg

Groen = open voor meer leden, Geel = meer leden nodig om ophaalpunt te activeren, Rood = momenteel vol

Groen = open voor meer leden, Geel = meer leden nodig om ophaalpunt te activeren, Rood = momenteel vol

Waar en wanneer

KIES je distributiepunt

Zaterdagochtend:
Op onze tuinderij (de hele dag)
Cafe Fuku (Bos en Lommer)

Missen we jouw gebied?
Heb je interesse in een groentepakket maar leveren we niet in jouw gebied? Stuur ons dan een berichtje en we laten je weten of we een distributiepunt in jouw stadsdeel kunnen starten.

Heb je interesse om zelf een distributiepunt te worden? Laat het ons dan weten!


Inschrijven

Kies je voor een pakket?

Als je je wilt aanmelden, gebruik dan het contactformulier en stuur ons een berichtje. We mailen dan zo snel mogelijk meer informatie... En binnenkort natuurlijk de eerste groenten!

WIL MEER WETEN?

Lees onze ledenovereenkomst.

Naam *
Naam