Trots op ons werk!

wie zijn de stadsgroenteboeren?

Wij zijn (zie de foto van links naar rechts) Andres, Laura, Lisa, Julia, Milo. Tuinders, koks, bakkers, kaasmakers en wetenschappers uit Nederland, Zwitserland en Colombia. We hebben elkaar leren kennen aan een kleine universiteit in Piemonte (Italië) waar we vier jaar lang over voedsel en duurzaamheid hebben gestudeerd. In de jaren daarna zijn we allen onze eigen weg gegaan en hebben we op verschillende biologische boerderijen in Europa gewerkt en op onze eigen manier de voedsel wereld ontdekt. Toen het tijd werd om ons eigen project te beginnen bood Wout ten Have, de eerste Stadsgroenteboer, ons aan om zijn groentetuin over te nemen. We hadden geen moment bedenktijd nodig en kunnen niet wachten om heerlijke, duurzame, lokale groenten te verbouwen voor de Amsterdammer!

Group+4.jpg

WhatsApp+Image+2019-01-21+at+21.03.56.jpg

Julia Crijnen

Geboren in Nederland, zette haar eerste stappen in het verbouwen van groenten, zoals zoveel stadskinderen, op een klein balkon. Nu is ze de drijvende kracht achter het teeltplan van de Stadsgroenteboer en zorgt ze ervoor dat onze groentepakketten elke week iets nieuws en verrassends te bieden hebben. Voordat ze begon aan een master over voedsel en duurzaamheid in Italië studeerde ze antropologie in Amsterdam. Naast de Stadsgroenteboer heeft ze een klein catering bedrijfje met Milo en kookt ze met lokale seizoensgroenten. Ze heeft een passie voor fotografie en zorgt ervoor dat ons project goed gedocumenteerd wordt.


Andres.jpg

Andres Jara

Geboren in Colombia, opgeleid tot kok in Peru, heeft zijn eigen catering bedrijfje gehad in Colombia, studeerde over voedsel in Italië, leerde in Toscane hammen en worsten te maken en is nu tuinder in Nederland. Hij liet het pittoreske Toscane achter om dit avontuur te beginnen met ons en heeft nog wat tijd nodig om aan ons koude natte klimaat te wennen. Met zijn enthousiasme en netwerk vermogen zal hij ervoor zorgen dat toekomstige leden ons weten te vinden. Zijn lievelingsproject is het ontwikkelen van een hot sauce met een speciale blend van onze hete pepers.


laura.jpg

Laura Wüthrich

Geboren in Zwitserland, brengt een verfrissende no-nonsense houding met zich mee. Ze heeft een passie voor fermentatie en een talent voor organisatie. Ze heeft ervaring opgedaan in de landbouw in verschillende delen van de wereld, van de Indiase tropische permacultuur tot de Zwitserse alpenweide. Ze zorgt ervoor dat we op schema blijven met het zaaien en oogsten van onze groenten en dat de zaken soepeltjes lopen. Wanneer ze niet aan het tuinieren is bakt ze desem brood of probeert ze de pasjes te volgen op de Lindy Hop dansvloer. Ze is pas net van Basel naar Amsterdam verhuisd en verbaast zich nog elke dag over de onuitspreekbaarheid van de Nederlandse taal en de vlakte van het landschap. Haar creativiteit komt vaak van pas, bijvoorbeeld bij het ontwerpen van deze nieuwe website!


milo.jpg

Milo Buur

Geboren in Nederland, werkte een aantal jaar als kok in Amsterdam voordat hij naar Italië verhuisde waar hij de rest van het team leerde kennen. Hij heeft een klein catering bedrijfje samen met Julia en kan de meest nietszeggende ingrediënten tot een feestmaal omtoveren. Zijn missie is om voor de Stadsgroenteboer de meest smaakvolle groentevariëteiten te vinden. Dankzij hem is onze werklunch het hoogtepunt van de dag. Daarnaast is hij er verantwoordelijk voor dat onze infrastructuur goed werkt. Hij kan nachten opblijven, op zoek naar het het meest ingenieuze irrigatie systeem of de meest strategische plek voor onze schuur.


Lisa.jpg

Lisa Fellmann

Geboren in Zwitserland, is bezig haar master in agro-ecologie aan de universiteit van Wageningen af te maken. Ze ontdekte haar passie voor landbouw toen ze 19 was en als vrijwilliger op biologische boerderijen in Nieuw Zeeland werkte. Hoewel ze nog geen jaar in Nederland woont leert ze de taal snel en charmeert ze haar collega’s met haar enthousiaste gebruik van Nederlandse uitdrukkingen. Met haar diepe kennis van de duurzame groenteteelt is ze van onschatbare waarde voor ons team. Ze heeft een kritisch oog en is verantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole van onze producten.